söndag 24 februari 2013

Fwd: Norge 2013!








Tjena!

Hoppas att allt är bra med er alla. Här kommer en kortfattad info om Norgefisket 2013.  Platsen är Vaeröy som mer eller mindre är den södra delen av Lofoten!  Fisket här är i världsklass när det gäller framförallt storleken på fisken. Stortorsk, Hälleflundra och storsej är det vi fiskar efter!
Har man en gång upplevt en hälleflundrarusning eller ett följe av en tvåmeters flundra som sakta vänder vid båten så är man fast, det är verkligen beroendeframkallande...:-)  Att få ett bottennapp som inte går att rubba innan det plötsligt börjar att röra på sig är inte så tråkigt det heller.. När bottennappet sedan visar sig vara en 20+ torsk som är så stor att man mer eller mindre kan sticka in huvudet i munnen på den är minst sagt ganska fascinerande!!!

Fisket är mycket bra runt hela ön och det gör att man väldigt sällan blir inblåst. Man fiskar i omgångar för att följa tidvattnet. D v s man kanske går ut på morgonen, fiskar i några timmar innan man åker i land och äter, vilar och sedan tar ett pass till för att fiska i midnattsol eller vad det nu kan vara. Vissa dagar tar man med sig käk ut och kör ett rejält långpass.  Många researrangörer rekommenderar t o m att man ska fysträna innan det är dags att åka...

Tidpunkt:  

Dagarna som följer är vad som är bokningsbart i dagsläget. 12,13,14,15,16,17,18,19,20,21/8. Mitt förslag är att man bokar minst tre dagars fiske då det är en bit att åka.

Priser och boende:

Man kan välja att bo i självhushåll eller halvpension.  Priserna för boendet varierar mellan 420-1100:- NOK per person och natt. Norsk mat är väl så där om ni frågar mig och när vi åker upp så brukar vi ta med oss mat som vi sedan tillagar själva i självhushållet!  Detta beror ju dock litegrann på om man åker bil eller flyger upp!? Det finns en hyggligt bra mat affär på ön men basvarorna skall man nog ta med sig själva!!

Fisket kostar 5000:- SEK om dagen vilket faktureras i förskott och detta skall vara betalt senast två veckor innan. Utöver dessa pengar så tillkommer båthyra samt bränslekostnad. Detta är samma ersättningsmodell som Norrmännen, Wild Water samt Big Catch använder sig av och för att jag ska få vara där så är kravet att vi tar betalt på lika villkor.  I priset så ingår all utrustning, beten samt flytoveraller!  Fisket sker från min Anytec 750 SPF.

Resan till Vaeröy:

Antingen så tar man bilen upp eller så flyger man. Det är ca 132 mil från Stockholm till Bodö och därifrån så tar man färjan ut till ön. Färjan tar ca 5 timmar och kostar för tre personer med bil ca 800:- NOK enkel resa!
Det går också en helikopter ut två gånger om dagen och den kostar ca 827x2:- NOK t o r per person. Man kan då förutom sin packning ta med sig 20 kilo fisk hem. Frys/frigolitlådor tillhandahålls på Vaeröy mot en ringa kostnad.  Man pröjsar en norrman 200.-NOK per person och vecka och då filear han fisken och jag brukar bara ta torskryggfileerna...:-)

Fisket:


Är som sagt mycket bra med framförallt bra storlekar. Vi kommer att rikta fisket mot olika arter under dagen men det kan hela tiden trilla upp överraskningar i form av flundror när vi fiskar torsk och storsej när vi fiskar hälleflundra o s v..  Det hugger inte på varje nersläpp utan huggperioderna är mycket tydliga och mellan dessa så kan det vara stunder då det inte händer någonting på ett tag.  

Deltagare: Ni kan utan problem vara tre-fyra personer plus mig ombord!


Som sagt, här har ni grundläggande info och om ni är sugna och vill åka så kommer vi att utveckla detta mycket tydligare. Då boendet är den kritiska punkten så är det viktigt att ni tar ett beslut relativt snabbt om ni skall åka eller inte. Boendet bokas upp i en rasande fart just nu!!

Jag kommer under våren att ha en websida om norge länkad till min ordinarie sida och där kommer det också mer info men som en liten aptitretare så kan ni googla på "hälleflundrafeber"!!  Tror att CWC har en länk till den filmen på www.vwcab.com   

Läs och begrunda ovanstående och återkoppla till mig så snart ni kan!


Mvh//Pierre




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar